COPPER DESIGN creatief & secuur

grafisch ontwerp | ontwerpbureau

info@copper-design.nl

Standerdmolen 10, kamer 1-010
3995 AA HoutenSeverine van der Ploeg

co-owner | grafisch ontwerper
severine@copper-design.nl
06 41 01 02 42


Edo van de Ven

co-owner | DTP'er
edo@copper-design.nl
06 51 50 34 67


Drawing is fun

OIS_concept_width_50
OIS_logo_defv1_width_50
OIS_concept_iconen_width_50

Drawing is fun

Voor Optimist International School ontwikkelden wij een nieuw logo met compleet nieuwe huisstijl. 

 

Het concept voor de nieuwe identiteit is gebaseerd op tekenen. Tekenen is leuk. Maakt niet uit hoe oud, jongen of meisje, waar je vandaan komt, welke religie of cultuur je aanhangt of nationaliteit je hebt. Als kind tekent iedereen. Er zijn maar weinig kinderen die niet van tekenen houden en zelfs diegene vinden tekenen soms leuk. Helemaal als volwassenen ze complimenteren met de resultaten.
Tekenen stimuleert zowel de ontwikkeling van de fijne motoriek als ook van de oog-hand-coördinatie. Het helpt kinderen om grip te krijgen op de wereld om hen heen, prikkelt het gevoel en geeft het kind de mogelijkheid om zijn/haar creativiteit te uiten en te spelen met fantasie. Je leert tekenen voordat je leert schrijven.

 

Elke tekening begint met een eerste aanraking tussen potlood en papier. Dit visualiseerden wij met een punt.
Optimist International School hanteert de IPC-lesmethode (International Primary Curriculum) waar ‘connecting dots’ op gebaseerd is. Vandaar dat we naast het corporate groen ook oranje, gele en blauwe stippen gebruiken.

 

Voor kinderen is alles mogelijk en niets is verkeerd. Dus een stip is een stip, maar ook een groene wereld (het internationale karakter van de school), een watermeloen, een verkeerslicht, een appel,… Daarom is de merkidentiteit gebaseerd op speelsheid. Want conform IPC: we leren door te spelen. Net als de ontwikkeling van een kind zal ook deze huisstijl zich blijven ontwikkelen.

Openen
Wat leuk dat je onze site bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen?