COPPER DESIGN creatief & secuur

grafisch ontwerp | ontwerpbureau

info@copper-design.nl

Standerdmolen 10, kamer 1-010
3995 AA HoutenSeverine van der Ploeg

co-owner | grafisch ontwerper
severine@copper-design.nl
06 41 01 02 42


Edo van de Ven

co-owner | DTP'er
edo@copper-design.nl
06 51 50 34 67


Het vuur binnen een faculteit

Het vuur binnen een faculteit

Om de relaties met haar externe netwerk te verstevigen geeft de School of Business and Economics  (Vrije Universiteit Amsterdam) twee maal per jaar een magazine uit. Bij de restyle van deze publicatie is er gekozen om illustraties een rol op de voorgrond te geven en fotografie ondergeschikt te maken. Dit in combinatie met opvallende typografie geeft het magazine een unieke eigen uitstraling. Het magazine is gericht op afgestudeerden en overige facultaire relaties (o.a. oud-medewerkers en -docenten, andere economie-faculteiten en bedrijven) en schetst een beeld van het huidige leven binnen de School.

 

De restyling is niet alleen zichtbaar aan het uiterlijk van het blad, maar ook de inhoud van het blad is aangepast. De belangrijkste rode draad zijn de mogelijkheden voor alumni om een bijdrage te leveren aan het magazine. Alumni krijgen passend bij hun bijdrage aandacht in lange diepgaande interviews, korte rubrieken, aansprekende columns of kleurrijke onderzoeksverhalen. Ook kunnen relaties interviews lezen met experts waaruit de samenwerking blijkt tussen de praktijk, onderzoek en onderwijs.

 

Nieuwe opzet met rubrieken brengt in 1 oogopslag de content in beeld. Het nieuwe magazine is makkelijk leesbaar. Per spread staan er verschillende soorten rubrieken bij elkaar, die de grote diversiteit aan content laten zien en de lezer snel door de verhalen leiden. Inhoudelijk zijn de rubrieken niet met elkaar verbonden. Deze opzet zorgt voor een lange spanningsboog, zodat de lezer geboeid blijft.

 

De nieuwe look heeft een compact formaat, eigenzinnige fotografie, een zakelijke en lichte uitstraling, frisse kleuren en een toegankelijke vormgeving die de lezer uitnodigen om het magazine te lezen.

 

Wij verzorgden het concept, de bladformule, ontwerp, art-direction, typografische illustraties, opmaak en drukwerk.

VU Vuurwerk_01s-home-prod
VU Vuurwerk_01w-prod
EWB_Vuurwerk_detail_3_square _ 350×350
EWB_Vuurwerk_detail_square _ 350×350
EWB_Vuurwerk_detail_square _ 710×710
EWB_vuurwerk_01_width _ 1050×510
EWB_Vuurwerk_detail_4_square _ 350×350
EWB_Vuurwerk_detail_2_square _ 350×350
Openen
Wat leuk dat je onze site bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen?