COPPER DESIGN creatief & secuur

grafisch ontwerp | ontwerpbureau

info@copper-design.nl

Standerdmolen 10, kamer 1-010
3995 AA HoutenSeverine van der Ploeg

co-owner | grafisch ontwerper
severine@copper-design.nl
06 41 01 02 42


Edo van de Ven

co-owner | DTP'er
edo@copper-design.nl
06 51 50 34 67


Warm welkom voortgezet onderwijs

Revius – kaart nieuwe leerlingen_02

Warm welkom voortgezet onderwijs

Na een jaar – en misschien zelfs wel twee – rondkijken op allemaal verschillende scholen heb je als 8ste groeper uiteindelijk de keuze gemaakt voor het voortgezet onderwijs. Die keuze heb je gemaakt op basis van een Open Dag – hopelijk met rondleiding door het schoolgebouw – wat gesprekken met docenten en leerlingen en misschien ook de snuffellessen. Als al deze contactmomenten positief zijn geweest, je misschien wel heel enthousiast bent geworden en je haast niet kan wachten om dit nieuwe avontuur aan te gaan, dan nóg is het zo vlak voor het starten van dat nieuwe schooljaar best spannend.

 

Het Revius Lyceum in Doorn snapt dat. Niet voor niets vermelden zij dat ze willen dat leerlingen én medewerkers voelen dat ze ertoe doen. Om die drempel naar de eerste schooldag te verlagen en toekomstige leerlingen het gevoel van een warm welkom te geven, sturen zij hen in de laatste week van de zomervakantie een kaart. Een simpel gebaar, waardoor je het gevoel krijgt er meteen helemaal bij te horen. Geheel passend bij waar het Revius Lyceum voor staat: het willen opleiden van leerlingen tot (zelf)bewuste, bekwame en kritische burgers die zich betrokken voelen bij de wereld om hen heen.

 

Om die keuze iets makkelijker te maken, ontwikkelden wij tot een paar jaar geleden de brugklaskrant. Inmiddels is deze vervangen door het ‘Mijn Revius notebook’. Een boekje, uitgedeeld tijdens de Open Dagen, met een inhoudelijk katern voorin, zodat nog steeds alle benodigde informatie voorhanden is, en achterin pagina’s ruimte voor eigen krabbels en notities. Alles compact bij de hand om daarmee de keuze voor het Revius Lyceum nog makkelijker te maken!

Tags:

communicatiemiddel, grafisch ontwerp, huisstijl, kaart, vormgeving

Openen
Wat leuk dat je onze site bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen?